Hangi eklerden sonra virgül konmaz?
Türkçe Gerundlerin Noktalama İşaretleri Birinci ve ikinci örneklerde görüldüğü gibi, gerund ekleri (-ıp, -madan, -arak, -ınca vb.) olan sözcüklerin ardından virgül konulmaz. Çünkü bu ekler aynı zamanda bağlaçtır, bazı istisnalar hariç, bağlaçlardan önce veya noktalama işaretlerinden sonra gelir.
Ki’den önce noktalı virgül gelir mi?
Noktalı virgül, iki cümleyi birbirine bağlayan “ancak, ancak, ancak yalnızca, ancak, ne yazık ki, çünkü, aksi takdirde, bu nedenle, buna göre, sonuç olarak, fakat” gibi bağlaçlardan önce konur: Gerçek bir şiiri okumak zordur. ; Ama sahte bir şiiri okumak kolay değildir.
Edatlardan sonra virgül konulur mu?
Bağlayıcı edatlar “ve, veya, veya”dan önce veya sonra virgül kullanılmaz: “Şiirdeki dil kullanımı, düzyazı ve dil kullanımından büyük ölçüde farklıdır.” Metinde, karşılaştırmalı ve eşitleyici edatlardan önce veya sonra virgül kullanılmaz: “Ne baktı ne de sordu.”
Virgül nerelere konulmaz?
Virgülün kullanılmadığı yerler (Yazım kuralları 2) Fakat, ancak, ancak, veya vb. Bağlaçlardan önce veya sonra virgül kullanılmaz. … Ne… … İkilemeler arasında virgül kullanılmaz. … Şart kipinde -sa / -se ekini alan isim veya fiilden sonra virgül kullanılmaz. … Gerundden önce veya sonra virgül kullanılmaz.Diğer makaleler…
Ki ekinden sonra virgül gelir mi?
Tekrar eden bağlaçlardan önce veya sonra virgül kullanılmaz.
Bağlaçtan sonra virgül gelir mi?
Aşağıda virgül kullanımında tartışmaya yol açan bazı durumlar listelenmiştir: • Metinde and, or, or bağlaçlarından önce veya sonra virgül kullanılmamalıdır. • Tekrarlayan bağlaçlardan (both…and, either…or, neither…nor) önce ve sonra virgül kullanılmaz.
Diyor ki’den sonra hangi noktalama işareti gelir?
– Selamlamadan sonra virgül konur.
Cümle başı bağlaçlarından önce ne kullanılır?
Sadece, yalnızca, fakat, fakat, çünkü, aksi takdirde, bu nedenle, buna göre, sonuç olarak, fakat böylece, vb., önceki cümleyle ilişkilidir. Cümle başındaki bağlaçlardan önce gelir.
Peki’den sonra virgül gelir mi?
“Hayır”, “hayır”, “evet”, “tamam”, “tamam”, “tamam, tamam, hayhay”, “önce”, “böyle”, “hadi, elbette” vb. gibi, takip eden cümleye bağlı olarak reddetme, kabul etme veya teşvik etme ifade eden kelimelerden sonra virgül (,) konur.
Çünkü’den sonra virgül gelir mi?
“Çünkü”den sonra hiç virgül gelir mi? Genellikle, “çünkü”den sonra virgül koymamalısınız. Çoğu durumda, virgül eklemek için bir neden yoktur ve bunu yapmak yanlıştır.7 Mart 2023″Çünkü”den sonra hiç virgül gelir mi? Genellikle, “çünkü”den sonra virgül koymamalısınız. Çoğu durumda, virgül eklemek için bir neden yoktur ve bunu yapmak yanlıştır.
Ancak kelimesinden sonra virgül olur mu?
Ancak, ifadeyi bir cümle veya ifade grubunun sonuna virgül koyarak yerleştirebiliriz.5 Haziran 2024Ancak, ifadeyi bir cümle veya ifade grubunun sonuna virgül koyarak yerleştirebiliriz.
As’den önce virgül gelir mi?
“As” öncesindeki virgül, “as”ın “because” anlamında kullanıldığını gösteren bir kesintiyi belirtir. “Because” anlamına gelen bir virgülden önce kullanılması gerekli değildir, ancak açıklık için yararlı olabilir. “As” öncesindeki virgül, “as”ın “because” anlamında kullanıldığını gösteren bir kesintiyi belirtir. “Because” anlamına gelen bir virgülden önce kullanılması gerekli değildir, ancak açıklık için yararlı olabilir.
Hangi kelimelerden sonra virgül konmaz?
Cümlede şart eki (-se/-sa) sonrasında virgül konulamaz. Ancak, birden fazla varsa getirilebilir. 4. Cümlede gerund eki -ince/-ince’yi temsil etmek için kullanılan -mi/-mi sonrasında virgül konulamaz.
Sevgili anneciğim’den sonra hangi noktalama işareti gelir?
3. Selam ve hitap kelimelerinden sonra kullanılır. Sevgili annem, sevgili müdirem, sevgili dostum, ülkeme kötü adamlar gelmesin!
Merhabadan sonra ne konur?
Ancak, virgül genellikle alıcının selamlamasından sonra konur.4 Aralık 2020Ancak, virgül genellikle alıcının selamlamasından sonra konur.
Hangi fiilimsiden sonra virgül gelmez?
Bildiğimiz gibi fiiller alt dallara ayrılır. Bunlardan fiillerden sonra virgül kullanılmaz, bunlara zarf fiiller adını veririz.
Şart ekinden sonra virgül konur mu?
4. Seri cümleleri birbirinden ayırmak için konur. Koşul ekinden sonra virgül kullanılmaz. Ancak, birden fazla koşul eki ardışık olarak ortaya çıkarsa, koşul cümleleri virgülle ayrılır.
Virgülün kuralları nelerdir?
Virgül (,) kelimeleri, kelime gruplarını ve ardışık cümleleri ayırmak için kullanılır. Cümlede vurgulanan öğeden sonra veya yüklemden uzak olan özneyi belirtmek için yerleştirilir. Geçiş kelimelerinin ve geçiş cümlelerinin başına ve sonuna yerleştirilir. Adreslerden sonra yerleştirilir. Mektuplarda, selamlama kelimelerinden sonra yerleştirilir.
Özel isimlerin yanına gelen ekler virgül ile ayrılır doğru mu?
Özel isimlere iyelik ekleri eklendiğinde kesme işaretiyle ayrılırdı: Ahmet’i, Enes’e, İstanbul’da, Türkiye’den, Osmanlılar arasında vb. Özel isimlerden sonra gelen çokluk ekleri (-lar, -ler vb.) türetme eki olarak kabul edildiğinde kesme işaretiyle ayrılmazdı: Osmanlılar’da olduğu gibi.