Kekte süt olmazsa ne olur?
Kek hamuruna kıvam ve lezzet katmak için su yerine süt kullanılabilir, ancak süt bulunmuyorsa yoğurt gibi başka bir alternatif de kullanılabilir.
Keke kabartma tozu koymayı unutursam ne olur?
Kek ve börek yaparken kabartma tozunun bittiğini görürseniz, 1 tatlı kaşığı tuz size yardımcı olacaktır. Tuz, un karışımlarının kabarmasını sağlayan bir maddedir.
Keke yağ koymayı unuttum ne yapabilirim?
Bunu telafi etmek için keklerinizde kullandığınız süt ve yoğurt gibi malzemelerin tam yağlı olduğundan emin olun. Süt-yoğurt, süt-krema gibi kombinasyonlarla keklerinizi yağsız olarak da hazırlayıp kıvamında hiçbir fark görmeden tüketebilirsiniz.
Pişmiş kekin üzerine süt dökülür mü?
*Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp 5 dakika dinlendirip dilimliyoruz ve üzerine 1 su bardağı soğuk süt döküyoruz. İsterseniz kekinizin üzerine muhallebi, çikolata sosu veya beyaz çikolata sosu dökebilirsiniz.
Sütsuz kek olur mu?
Sütsüz. Kekin süt ürünleri içermemesi yumuşak olmasını engellemiyor. Bu sefer güzel keklerin gizli malzemesi olan su, yağ ve soda devreye giriyor. Kabartma tozunun etkisini artırmak için limon suyu kullanıyoruz. Kıvamı o kadar hoş ki yiyen herkes hayran kalacak.
Kekin tadı neden acı olur?
Çok fazla karbonat veya kabartma tozu kullanmanın keklerin istenenden daha fazla kabarmasına neden olacağını ve bunun da fırında büyük bir karmaşaya ve metalik, acı bir tada yol açabileceğini unutmayın. 5 Aralık 2022 Çok fazla karbonat veya kabartma tozu kullanmanın keklerin istenenden daha fazla kabarmasına neden olacağını ve bunun da fırında büyük bir karmaşaya ve metalik, acı bir tada yol açabileceğini unutmayın. Bunun fırında büyük bir karmaşaya ve metalik, acı bir tada yol açabileceğini unutmayın.
Çöken kek nasıl kurtarılır?
Fırının üst kısmını kapatın ve sadece alt kısmını açın. Kekinizi düşük ateşte 15 dakika daha pişirin. Bu şekilde üst kısmı yanmaz ve içi pişer. Bu yöntem, kalan hamurla kekinizi kurtarmanızı sağlayacaktır.
Kekin unu az gelirse ne olur?
Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!
Kek neden hamur gibi olur?
Tarif göz kararı kullanılırsa veya tarif yeterince güvenilir değilse, kekiniz çok akışkan bir hamur kıvamına sahip olabilir ve bu nedenle hamur içinde kalacaktır. Temel olarak, hamurunuzu gereğinden fazla akışkan bırakırsanız, kekinizin mükemmel kıvamını engellemeniz zor olacaktır.
Yağ koymadan kek olur mu?
Bu yolculukta kıvam için yağ veya tereyağı olmazsa olmazdır. Bu lezzetli dokunun sırrı bu malzemede gizlidir. Ancak yağsız da kek yapılabilir ve lezzetli olur! İşte daha süngerimsi kıvamlı ve daha hafif bir tada sahip bir tarif.
Keke yağı az koyarsak ne olur?
Daha az tereyağı kullanılan bir kek normalden daha kuru ve sert olacaktır. Ancak yağlı bir kıvam alan kek ağızda dağılacak ve yumuşak bir his bırakacaktır. Kek, fırın ısındıktan sonra fırına yerleştirilmelidir. Kekinizi soğuk fırına koyarsanız hamur geç kabarır.
Evde sıvı yağ yoksa keke ne konur?
Tariflerinizde bitkisel yağlar veya margarin yerine kullanabileceğiniz alternatif malzemelere bir bakalım. Yağ içeriği yüksek olduğundan yemeklerinizde avokadoyu yağ yerine kullanabilirsiniz. Özellikle kek tariflerinde. Ayrıca zeytinyağının kullanıldığı her alanda avokado yağını tercih edebilirsiniz.
Kek sütle mi daha güzel olur yoğurtla mı?
Kek karışımı hazırlarken süt kullanırsanız karışım daha sıvı olacaktır. Pişirdikten sonra daha kabarık, daha kabarık bir kek elde edersiniz. Yoğurt kullanırsanız daha yoğun, hafif nemli kıvamda lezzetli kekler elde edersiniz.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Pandispanya tarifinde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de yumurta ve şekeri yeterince çırpmaktır. Bu sayede kekiniz daha kabarık ve hafif olacaktır. Ayrıca cevizleri iri parçalara bölüp kek hamuruna ekleyerek kekinize lezzet katabilirsiniz.
Kekin sönmemesi için ne yapmak lazım?
Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.
Evde süt yoksa yerine ne kullanılır?
En iyi alternatif Ayran’dır. Yoğurt, su eklenerek Ayran haline getirilir, bu da kıvamı ve yağ-su oranı bakımından süte benzediği için süte iyi bir alternatif olmasını sağlar. Ancak elbette burada da dikkat edilmesi gereken noktalar var. Ayranı iyice çırpmak ve sütlü bir kıvam elde etmek önemlidir.
Su ile kek olur mu?
Su, kekinize yumuşak bir doku verir ve daha iyi kabarmasına yardımcı olur. Kekinizi daha doyurucu hale getirir ve daha hafif bir tada sahip olmasını sağlar.
Yağsız süt keklerde kullanılır mı?
Yağsız süt tozu, şeker ve protein içeriği nedeniyle kek yapımında sıklıkla kullanılır. Yağsız süt tozu, hamurun emiciliğini artırır.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Pandispanya tarifinde dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de yumurta ve şekeri yeterince çırpmaktır. Bu sayede kekiniz daha kabarık ve hafif olacaktır. Ayrıca cevizleri iri parçalara bölüp kek hamuruna ekleyerek kekinize lezzet katabilirsiniz.