Lain ne anlama gelir?
Lain kelimesi Arapça kökenlidir. Ayrıca farklı kaynaklarda birçok farklı Türkçe cümlede de yer alır. Bu bağlamda bir kişi veya birkaç kişiyle ilgili olarak “lanet” anlamına geldiği söylenebilir.
Lain melun ne demek?
“Lanetli” anlamına gelen lain kelimesi hem Şeytan hem de Allah’a ortak koşan müşrikler için kullanılır. Kökeni “shom” olan ominous kelimesi talihsizlik anlamına gelir. Bulmacalarda “mecazi olarak kötü” sorusuna verilebilecek olası cevaplardan biri de şeytandır.
Tanya’nın anlamı ne demek?
Tanya veya Likkutei Amarim (İbranice: ליקוטי אמרים; “İfadeler Koleksiyonu”), Şneur Zalman tarafından 1797’de yazılmış bir Yahudi dini kitabıdır. Kitabın açılış kelimesi olan Tanya (תניא), Aramice’de “Baraita’da öğretilen kişi” anlamına gelir.
Lara ne demek sözlük anlamı?
Türkçe’de su perisi anlamına gelen Lara ismi, Hitit döneminde kum anlamına da geliyordu. Bu ismin bir diğer anlamı da pembe. “Beğenmek” ve “tür” kelimelerinin karşılığı olan Lara ismi birçok kişi tarafından tercih ediliyor.
Ne oluyor lan ne demek?
LAN (Yerel Alan Ağı), birden fazla bilgisayardan oluşan en küçük ağ yapısıdır. Dilimizde yerel ağ bağlantısı olarak kullanılır.
Laço ne anlama gelir?
laco – İngilizce sözlük. Latince (Çingene) laco kelimesinden türetilmiş bir kelimedir ve “iyi, güvenli” anlamına gelir.
Mel’un kime denir?
(ﻣﻠﻌﻮﻧﻪ) i. (Ar. mel’ūn’un dişil hali mel’ūne’dir) Herkes tarafından nefret edilen lanetli kadın.
Alicenap tavır ne demek?
“Cömert” kelimesi cömert, onurlu, şerefli anlamına gelir. Örnek cümle: “Misafirlerini cömertçe karşılayan ev sahibi, onları rahat hissettirmek için elinden geleni yaptı.” “Cömert tavırlarıyla etrafındakilerin sevgisini kazandı.”
Melun hangi dilde?
Diğer kullanımlar için Melun (anlam ayrımı) sayfasına bakınız. Melun (Fransızca telaffuzu: [məlœ̃] ⓘ), Fransa’nın kuzeyindeki Île-de-France bölgesindeki Seine-et-Marne departmanında bir komündür. Diğer kullanımlar için Melun (anlam ayrımı) sayfasına bakınız. Melun (Fransızca telaffuzu: [məlœ̃] ⓘ), Fransa’nın kuzeyindeki Île-de-France bölgesindeki Seine-et-Marne departmanında bir komündür.
Umay ne demek?
Umay (veya Umay; Eski Türkçe: 𐰆𐰢𐰖; Kazakça: Ұмай aна, Umay ana; Rusça: Ума́й / Ымай, Umáj / Ymaj, Türkçe: Umay (Ana)), Türk mitolojisinde ve Tengricilik’te doğurganlık tanrıçasıdır ve dolayısıyla kadınların, annelerin ve çocukların tanrıçasıdır. Umay, çeşitli diğer dinlerde görülen yeryüzünün ana tanrıçalarına benzemektedir.
Talya ne anlama gelir?
Talya ismi güzellik, zarafet ve geleneksel değerlerle ilişkilendirilen özel ve anlamlı bir isimdir. “Güzellik, zarafet, iletişim becerileri, şefkat ve annelik” gibi anlamlarla, isim taşıyıcılarına derin ve özel bir kimlik kazandırır.
Tanya Kürtçe mi?
Tanya ismi Türkçe değildir. Aslen Rus ismidir.
Lena ne demek?
Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin son ekinden türetilmiştir. Mrs. Magdalena, İbranice’de “bizden biri” ve Arapça’da “insan” anlamına gelir. Yunanca’da gün ışığı veya ay ışığı anlamına gelir. Lena şu şekilde telaffuz edilir: Lii-na, Liyna, Lena veya Ley-na.
Lavin ne demek?
Lavin ismi heyelan ve çığ anlamına gelir. Ayrıca bu isim Kürtçede “güzel” anlamına gelir. Özellikle küçük kızlar arasında popüler olan Lavin ismi telaffuz açısından büyük bir popülerliğe sahiptir. Ayrıca anlamı bakımından da oldukça değerlidir.
Lalin anlamı nedir?
Lalin isminin anlamı eski dilde kırmızı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda yakut kırmızısı anlamına da gelmektedir.
Melun gün ne demek?
Melun kelimesinin sözlük anlamı lanetlidir. Bu kelime halk arasında kirli, iğrenç ve pis anlamında da kullanılır.
Niteliğe anlamı nedir?
Nitelik, bir şeyin “nasıl” olduğu sorusuna cevap veren özellikleri ifade eder. Osmanlı döneminde yaşayan yazarlar ve şairler bu kelime yerine “nitelik” kelimesini kullanmışlardır. Nitelik, bir kişiyi veya nesneyi diğerinden ayıran özelliklerin bütününü ifade eder.
Olan oldu kelimesinin anlamı nedir?
“Çok geç, yapılacak hiçbir şey kalmadı” anlamına gelen bir atasözüdür.
It ne demek ne anlama gelir?
BT, “Bilgi Teknolojisi”nin kısaltmasıdır. Türkçeye bilgi teknolojisi olarak çevrilebilir. BT departmanı, bir organizasyondaki bilgi teknolojisi sistemlerini, yazılımları, cihazları, ağları ve diğer ilgili teknolojik sistemleri yöneten departmandır.